2020-10-30 14:32:12• hírek • Bede Emőke

Három Szatmár megyei községben is érvénybe lépett a vörös forgatókönyv

Három Szatmár megyei község esetében is meghaladta a 3 ezreléket a fertőzöttségi ráta, így ezekben a sárga forgatókönyvet felváltja a vörös - tájékoztat a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal.

A Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság pénteki ülésén megállapították, hogy három területi-közigazgatási egységben meghaladta a fertőzöttségi ráta a vízválasztónak számító 3 ezreléket, így ezekben a vörös forgatókönyvnek megfelelően újabb szigorítások kerülnek bevezetésre.


Ennek értelmében Csomaköz, Kálmánd és Érkávás községekben szombattól kötelezővé válik az orrot és szájat eltakaró maszk viselése az öt év fölötti személyek számára minden kültéri és beltéri közterületen. Felfüggesztik a mozik, színházak, előadótermek, játéktermek tevékenységét, tilossá válik a beltéri étel- és italkiszolgálás, a szállodák és panziók pedig csak saját szállóvendégeiket szolgálhatják ki beltéri éttermeikben.


1,5 felett több közigazgatási egység is

Tovább bővült azon közigazgatási egységek listája is, melyek elérték vagy meghaladták az 1,5 ezrelékes fertőzöttségi arányt. Ez alkalommal Börvely, Egri és Szamosborhíd került be a „klubba”, így rájuk a következő szabályok lesznek érvényesek:

  • a mozi-, koncert- és előadótermek maximális befogadóképességüknek legfeljebb 30 százalékát tölthetik meg
  • az éttermek, kávézók, belső helyiségei is maximális kapacitásuknak mindössze 30 százalékával állhatnak a vendégek rendelkezésére, naponta 6 és 23 óra között, és ugyanez igaz a hotelek és panziók belső éttermeire is - tehát ebben az esetben még azokat is kiszolgálják, akik nem szállóvendégek
  • a játéktermekben ugyancsak a 30 százalékos szabály érvényesül
  • nyílt és zárt közterületeken minden 5 évnél idősebb személynek kötelező a maszk viselése
  • tilos szabadtéri előadásokat, koncerteket ünnepségeket és magánrendezvényeket is szervezni, e szabály alól pedig a drive-in típusú események sem jelentenek kivételt.

Az alábbi rendelkezések október 30-án, 24 órakor lépnek érvénybe.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: